fbpx

Egyszerű és nagyszerű – Dekorálj skandináv módszerrel

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved?

Új sorozatunkban górcső alá vesszük a különböző stílusokat, hogy minden információd meglegyen a döntéshez, és új konyhád tényleg olyan legyen, amilyet szeretnél. És természetesen a kivitelezéshez is megadunk minden segítséget.

A jó dekoráció a legspártaibb berendezésű lakást is otthonossá teszi. De mit is jelent a jó dekoráció?

Minden az egyensúlyról szól. Ha túl sok, akkor hihetetlenül kaotikus lesz az összhatás, az otthonosság helyett zsúfoltságot érzel a lakásban, és ez stresszhez vezethet.

Ha túl kevés a dekoráció, akkor olyan, mintha egy egyszerű díszletben élnél, ahol minden a funkcióról szól, és személyiséged nem jelenik meg lakásodban. Ez monotóniához, unalomhoz és rossz közérzethez vezet. Idegennek érzed magad a saját otthonodban.

De nem kell megijedni, nem lehetetlen megtalálni az egyensúlyt, csak egy kis segítség és inspiráció kell. És ehhez tökéletes érdemes megnézni, hogyan csinálják ezt a skandinávok!

Most elsősorban konyha dekorációhoz nézünk inspirációkat, de az elv ugyanaz a lakás többi részében is.

A skandináv dekorációra jellemző a svédek egyik esszenciális elve, az úgynevezett Lagom. A kifejezést nehéz pontosan lefordítani, azt jelenti, hogy „nem túl sok, nem túl kevés, vagyis pont jó”.

Negatív terek, egy-egy jól eltalált designdarab (például mennyezeti lámpa), néhány szobanövény, egy-egy személyes kép vagy csecsebecse… És ennyi. Nem kell több.

A bútorok pedig letisztult formatervezésű, funkcionális darabok, melyekhez minden stílusú dísztárgy illik, így könnyen alakíthatunk a konyha hangulatán, ha épp változtatáshoz van kedvünk.

Nézd meg ezeket az inspiráló képeket:

A Mobilan kínálatában megtalálod a letisztult stílusú konyhabútorokat, amelyeket könnyedén kiegészíthetsz a személyiségedhez leginkább illő dekortárgyakkal.

Keress minket bátran, és együtt megalkotjuk személyre szabott álomkonyhádat!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben