Egyszerű és nagyszerű – Dekorálj skandináv módszerrel

Nem tudod, milyen stílusú konyhát válassz? Szeretnél minél többet megtudni a stílusokról és lakberendezési irányokról? Érdekelnek a legújabb trendek? Esetleg a klasszikus megoldások felé húz a szíved?

Új sorozatunkban górcső alá vesszük a különböző stílusokat, hogy minden információd meglegyen a döntéshez, és új konyhád tényleg olyan legyen, amilyet szeretnél. És természetesen a kivitelezéshez is megadunk minden segítséget.

A jó dekoráció a legspártaibb berendezésű lakást is otthonossá teszi. De mit is jelent a jó dekoráció?

Minden az egyensúlyról szól. Ha túl sok, akkor hihetetlenül kaotikus lesz az összhatás, az otthonosság helyett zsúfoltságot érzel a lakásban, és ez stresszhez vezethet.

Ha túl kevés a dekoráció, akkor olyan, mintha egy egyszerű díszletben élnél, ahol minden a funkcióról szól, és személyiséged nem jelenik meg lakásodban. Ez monotóniához, unalomhoz és rossz közérzethez vezet. Idegennek érzed magad a saját otthonodban.

De nem kell megijedni, nem lehetetlen megtalálni az egyensúlyt, csak egy kis segítség és inspiráció kell. És ehhez tökéletes érdemes megnézni, hogyan csinálják ezt a skandinávok!

Most elsősorban konyha dekorációhoz nézünk inspirációkat, de az elv ugyanaz a lakás többi részében is.

A skandináv dekorációra jellemző a svédek egyik esszenciális elve, az úgynevezett Lagom. A kifejezést nehéz pontosan lefordítani, azt jelenti, hogy „nem túl sok, nem túl kevés, vagyis pont jó”.

Negatív terek, egy-egy jól eltalált designdarab (például mennyezeti lámpa), néhány szobanövény, egy-egy személyes kép vagy csecsebecse… És ennyi. Nem kell több.

A bútorok pedig letisztult formatervezésű, funkcionális darabok, melyekhez minden stílusú dísztárgy illik, így könnyen alakíthatunk a konyha hangulatán, ha épp változtatáshoz van kedvünk.

Nézd meg ezeket az inspiráló képeket:

A Mobilan kínálatában megtalálod a letisztult stílusú konyhabútorokat, amelyeket könnyedén kiegészíthetsz a személyiségedhez leginkább illő dekortárgyakkal.

Keress minket bátran, és együtt megalkotjuk személyre szabott álomkonyhádat!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben