Egyedi konyhabútor és csempepótló hátfal: tippek és ötletek a tökéletes otthonért

A megfelelő konyhai hátfal kiválasztása összetett feladat, amely számos szempontot érint. A tökéletes konyha kialakítása nemcsak az esztétikai élményről szól, hanem a funkcionalitásról és a könnyen tisztítható felületekről is. Ebben a cikkben a csempepótló hátfalak előnyeit és hátrányait vizsgáljuk meg, hogy könnyebben el tudd dönteni, valóban ez-e a legjobb megoldás számodra.

A csempe soha nem megy ki a divatból, ma is rengetegen választják konyhájukba. Azonban a hagyományos verzióknak rengeteg hátránya van. Egyrészt a fugatakarítással járó kellemetlenségek tarthatnak távol minket a csempe választásától, másrészt sérülés esetén sem olyan egyszerű a javítás. A csempepótló hátfal ötlete a klasszikus csempe kiváltásának okán született meg.

 

A csempepótló hátfal előnyei

 

Egyszerű tisztítás: A csempepótló hátfalak sima felülete könnyen tisztítható, nincs szükség fugatisztításra. Egy nedves törlőkendő vagy szivacs elegendő a makacs szennyeződések eltávolításához. Ugye, milyen jól hangzik?

Változatos anyagok: A csempepótló hátfal többféle anyagból készülhet, rengeteg színben és méretben kaphatóak. Így a konyhai hátfal állhat egészen apró csempékből vagy akár elegáns, nagyméretű elemekből is.

 

Egyedi megjelenés: A csempepótló hátfalak lehetőséget nyújtanak az egyedi konyhabútorok tervezésére. A széles szín- és mintaválasztéknak köszönhetően mindenki saját elképzeléseit valósíthatja meg.

Gyors és egyszerű telepítés: A csempepótló hátfalak felszerelése gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos csempéké. A felület előkészítése után a hátfal könnyedén rögzíthető a helyére.

 

A csempepótló hátfal hátrányai

 

Magasabb ár: A csempepótló hátfalak általában drágábbak, mint a hagyományos csempék, de a munkadíjon ezt a különbözetet akár meg is spórolhatod. Ahogy írtuk, nagyon egyszerű a felhelyezésük, a munkálatnak nincsen olyan idővonzata, mint a hagyományos csempe esetében.

Kisebb ellenálló képesség: Néhány csempepótló hátfal anyaga kevésbé ellenálló a mechanikai sérülésekkel szemben, mint a kerámia csempék. Fontos, hogy mindig kérjük ki konyhatervező szakértőnk véleményét, mert ő biztosan tud ajánlani majd olyan minőségi darabokat, amelyekkel ezt a problémát kiküszöbölhetjük.

 

Kisebb hőállóság: Az anyagok között vannak olyanok, amelyek kevésbé bírják a hőt, mint a kerámia csempék. Például a műanyag hátfalak könnyen eldeformálódhatnak a konyhai forróságban. De ha megfelelő minőségű anyagokat választunk, akkor ezzel sem lesz probléma.

Rövidebb élettartam: A csempepótló hátfalak élettartama gyakran rövidebb, mint a hagyományos csempéké. Az anyagok kopása és a színvesztés miatt idővel felújításra vagy cserére lehet szükség. Az alapszabály itt is mindig igaz, a jó minőség általában többe kerül, de lehet, hogy érdemes a magasabb minőségű változatok mellett letennünk a voksunkat, mert nem minden csempepótló hátfalat jellemez rövidebb élettartam.

Mielőtt hátfalat választasz, érdemes átfutni a pro és kontra érveket, és mindenképpen kérd ki a konyhabútor tervező véleményét a témában. Jó minőségű anyagok választásával sok általános hiba kiküszöbölhető.

Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és akár 3-4 héten belül meg is valósítják álmaid konyhabútorát. Konyhabútoraink mellé műszaki terveket, valamint széleskörű garanciákat is biztosítunk. Keress minket elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben