Drágább-e az egyedi konyhabútor, mint amit készen vásárolsz?

Sokan, amikor eljutnak arra a pontra, hogy végre megvalósul az álom, és megengedhetnek maguknak egy új konyhát, egyből elvetik az egyedi konyhabútor lehetőségét. Ennek a legfőbb oka az a gondolat, hogy az egyedi konyhabútor drágább. Vajon igaz-e ez az elgondolás, vagy csak egy előítéletről van szó? Ezt a témát jártuk most körbe.

Olcsó-e a szabvány bútor?

Erre a kérdésre felhördülhetünk, hogy nem, nincsen manapság olcsó bútor. Tegyük fel magunknak tehát inkább így a kérdést: olcsóbb-e, mint az egyedi? Első blikkre, ha ellátogatunk a legnagyobb bútoráruházakba, úgy tűnhet, hogy igen. A kiállított bútorok mellett gyakran kedvező árcédula fityeg, de azért apróbetűs rész is van alatta, csak azt már nem mindig olvassuk el. Nem mindegy, hogy mi tartozik bele abba a bizonyos árba. Benne van-e az árban a konyhagép, a vaslatok, a fogantyúk, a munkalap, a mosogató, zárszerkezet stb?

Az sem mindegy, hogy milyen minőségű anyagból van az a bizonyos bútor. Persze, hogy a reklámokban minden cég azt írja, hogy „minőségi konyhabútor”, hiszen nincs erre egy egzakt szabályozás, hogy mit is értünk minőség alatt. Abból érdemes talán kiindulnunk, hogy az eladók mennyi garanciát adnak arra a bizonyos bútorra, amit kinéztünk. Van úgy, hogy amit 2 év garanciával hirdetnek, az valóban olcsóbb, de ha mi olyan anyagból szeretnénk, amire minimum 5, vagy akár 10 év garancia is van, annak az ára már jóval borsosabb. Szögezzük le: ha valamire 2 év garanciát adnak, akkor az a bútor biztosan nem lesz szép már a 3 év közepén sem. Nagyon kellemetlen, amikor belefogunk egy konyhafelújításba, ami rengeteg időt, energiát és pénzt igényel, és rövid időn belül szembesülünk vele, hogy az élek lepattognak, az olcsóbb munkalap csupa karc, minden meglátszik rajta, a vasalatok esnek szét, már alig lehet kihúzni a fiókokat, a szekrényajtók pedig már elkezdenek lejárni. Természetesen itt jönnek képbe még a vásárlás során a tapasztalt értékesítők, akik fel is hívják arra a figyelmünket, hogy mennyivel jobb lenne az a másik vasalat, milyen szép és tartós a prémium munkalap stb. És a végén ott állunk, hogy az olcsó konyhánk helyett kapunk egy meglehetősen drága, és mégiscsak szabvány konyhát.

Ettől még lehet szép a végeredmény, de nem biztos, hogy ezen az áron – vagy akár még olcsóbban is – nem lett volna jobb inkább egy egyedi konyhát csináltatni, amit valóban a konyhánk adottságainak és a saját igényeinknek megfelelően terveznek meg. A szabvány bútorok sajnos nagyon kevés mozgásteret engednek, és ha biztosítanak is némi speciális adottságokat – például pluszban kérhető sarokmegoldások -, akkor ezekért valószínű mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Mit nyújt ehelyett az egyedi konyhabútor?

Leszögezzük, hogy nem lehet általánosságban beszélni, mi csak a saját munkánkból, hozzáállásunkból és tapasztalatainkból tudunk kiindulni. Amikor ellátogat hozzánk egy vevő, alaprajz alapján egyedileg, ingyenesen tervezzük meg a konyhabútorát. Kikérdezzük az igényeiről, elmondjuk a tapasztalatainkat, javaslatokat teszünk. A rendelkezésre álló büdzséből biztosan a lehető legtöbbet hozzuk ki. Ha meg kell húzni a nadrágszíjat, javaslatot teszünk, hogy hol lehet, és min nem érdemes spórolni. Segítünk kiválasztani a megfelelő konyhagépeket, a csaptelepeket, kizárólag minőségi vasalatokkal dolgozunk. Mi minden konyhabútorra 10 év garanciát biztosítunk, hiszen tudjuk, hogy csak minőségi anyagokkal dolgozunk, és azt is, hogy a tervezés és a gyártás során is a maximalizmusunk visz előre. Őszinték vagyunk ügyfeleinkkel, elmondjuk a választott anyagok előnyeit, hátrányait, és hogy milyen ápolást igényel. Árgaranciát biztosítunk, tehát az általunk kiadott részletes árajánlat biztosan nem lesz a folyamat végére több, hiszen a kiszámíthatóságban hiszünk. Gyorsan dolgozunk, akár 3 hét alatt legyártjuk a kért konyhabútort. Határidő-garanciát és szállítási garanciát is vállalunk.

 

Úgy gondoljuk, hogy a részletes tájékozódás a jó döntés kulcsa. Ha konyhabútor vásárlás előtt állsz nézd meg üzletláncok kínálatát, de azzal semmit sem veszíthetsz, ha ellátogatsz konyhastúdiónkba, hogy megtudd, mi mit tudunk kínálni. Egy árajánlat semmibe sem kerül. Ha szeretnéd, hogy az adott időpontban csak veled foglalkozzunk, kérj időpontot elérhetőségeinken, várunk szeretettel!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben