fbpx

Apróságok, amelyek az egész konyhád hangulatát meghatározhatják

A legtöbben a konyhaszekrények és a hátfal kiválasztására fordítják a legnagyobb figyelmet a konyhabútor tervezésekor, hiszen ezek az elemek azok, amelyek a leginkább hatással vannak a konyha atmoszférájára. Sokan nem is gondolnak azokra az apró részletekre, amelyekkel sokat lendíthetünk vagy akár ronthatunk is a végeredményen. De melyek ezek a finomságok?

Ide tartoznak a különböző fogantyúk, kilincsek, ajtógombok, zsanérok, bútorpántok, vasalatok. Szerinted nem olyan fontosak ezek a részletek? Gondolj bele, hogy egy egyszerű fekete ruhával is mennyire más hatást érhetünk el különböző kiegészítőkkel, ékszerekkel, sálakkal, cipőkkel stb. Nincs ez máshogyan a konyhabútorok esetében sem.

 

Mi passzolna a konyha stílusához?

Szeretnél különböző fogantyúkat egyáltalán vagy inkább mellőznéd ezeket és az ún. push-open megoldásokat részesíted előnyben? Az előbbieket gyakrabban használják tradicionális stílusú konyhákban, az utóbbiak a modern, minimalista dizájnra jellemzőek. Kicsi, kör alakú gombokat szeretnél, vagy nagyobb, hangsúlyosabb fogantyúkat? Milyen anyagból készüljenek? Milyen színűek legyenek? Válaszd ki a konyhabútorhoz és helyiség többi kiegészítőjéhez leginkább passzoló darabokat, a lehetőségek tárháza végtelen.


 

Ha megvan a stílus, jöhet a számolás!

Pontosan számold ki, hogy hány darabra lesz szükséged. Annál nincsen kellemetlenebb, mint amikor kiderül, hogy nem rendeltél elég kilincset vagy fogantyút, és szembesülsz azzal, hogy már nem is lehet beszerezni, mert másnak is tetszett, így elkapkodták.

A zsanéroknál, bútorpántoknál, különböző vasalatoknál az sem mindegy, hogy mekkorák és milyen teherbírásúak. A különböző konyhaszekrény ajtókhoz például eltérő számú zsanérra lehet szükséged, főként, ha szeretnéd, hogy sokáig tartsanak. Ezt minden alkalommal hangsúlyozzuk: konyhabútort hosszú távra tervezel, ne ezeken a részleteken akarj spórolni!
 

Egységben az erő

Előfordulhat, hogy amikor nézegeted a lehetőségeket, megtalálod a megfelelő konyhaszekrényeket a hozzájuk passzoló fiókos megoldásokkal. Csak éppen eltérő fogantyúval, amit észre sem veszel, csak, amikor egyben látod őket. Ne utólag érjen kellemetlen meglepetés, írd fel az ellenőrző listádra, hogy a rendelés előtt nézd át a részletkérdéseket is. A különböző kiegészítők passzoljanak egymáshoz, ha igazán egységes hatást akarsz elérni, akkor pl. ne térjen el az ajtópántok színe a fogantyúkétól. Válassz minőségi darabokat, így a dizájn és a funkcionalitás is rendben lesz, nem fogsz utólag bosszankodni. Ha találsz egy hasonló kinézetű darabot valahol olcsóbban, ellenőrizd le, hogy ez az olcsóság nem megy-e a minőség rovására.

Egy konyhatervezés során számtalan kisebb-nagyobb dologra kell odafigyelni. Ha valakinek nem ez a szakmája, szinte lehetetlen mindent számításba venni. Ha profi konyhatervező szakemberre bízod magad, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz a végén bosszankodni. Amennyiben eldöntötted, hogy egyedi konyhabútort szeretnél, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik mindenre kiterjedő tervezettel, sőt, műszaki szaktanácsadással is ellátnak.
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben