fbpx

A mennyezetig érő konyhabútor tervezése

Ebben az írásban azt járjuk körül, hogy érdemes-e egyáltalán mennyezetig érő konyhabútort választanunk, mik az előnyei, és mire érdemes odafigyelnünk a tervezés során, amennyiben emellett döntünk.

Maximalizáld konyhabútor tárolókapacitását

 

Ezzel a kialakítással biztos lehetsz benne, hogy minden apró szegletet kihasználsz a falfelületen, ami főképpen kisebb alapterületű konyhák esetében elengedhetetlen. Ezáltal rengeteg helyed lesz a konyhai eszközöknek, edényeknek és élelemiszereknek. Sokszor merül fel kifogásként, hogy a legfelső szekrényeket csak sámlival, vagy egy kisebb létrával lehet csak felérni, abszolút nem praktikusak. Ezek a konyhaszekrények valójában nem is arra lettek kitalálva, hogy a mindennap használatos dolgokat tároljuk bennük. De lássuk be, mindannyiunk konyhájában akadnak olyan eszközök, tárgyak stb., amelyeket csak 1-2 havonta, vagy még ritkábban veszünk elő, na, azok tökéletesen elférnek itt. Ha pedig nagyobb konyhabútorunk van, és már az összes konyhai eszközünknek megvan a helye, bátran tárolhatunk itt egyéb, nem konyhába való holmikat, ami máshol nem fér el. Ki mondta, hogy a konyhabútor legfelsőbb bugyrába nem rakhatjuk el például a szezonon kívüli ruhákat vagy a kizárólag síeléshez használt bukósisakunkat?

 

Dizájnszempontok

 

A mennyezetig érő konyhabútorok kiválóan illeszkednek a modern, letisztult enteriőrhöz. Bár sokan szeretnek ezt-azt tárolni a konyhabútor tetején, ez általában nem szerencsés, mert rendetlen hatást kelt. Ha nagyobb tér áll a rendelkezésünkre, akkor érdemes a felső szekrénysort megkettőzni, a kompozíció két oldalán pedig egy-egy mennyezetig érő konyhaszekrényt kialakítani. Ezek keretbe foglalják a munkalappal határolt területet, egy felső szerkénsorba épített ledes világítás pedig fókuszba helyezheti a munkaterületet.

 

Egyedi konyhabútor-kivitelezés

 

A mennyezetig érő elrendezést elemes konyhabútorokkal nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni megvalósítani. Alapos felmérésre és gondos tervezésre lesz szükségünk, így ezt bízzuk mindenképpen egy profi szakemberre. Fontos, hogy ne csak a konyhaszekrényekre gondoljunk, a műszaki tervezés része például az is, hogy hogyan és hová fogjuk a páraelszívót kivezetni, erről se feledkezzünk meg!

 

Amire érdemes odafigyelni!

 

A mennyezetig érő, főként zárt elemekből álló konyhabútorok összenyomhatják a teret, raktárérzetet kelthetnek. Ezért nagyon fontos szerepet kap a helyes méretek, arányok megteremtése és a színek kiválasztása, hogy egy kiegyensúlyozott, harmonikus konyha legyen a végeredmény.

 

A mennyezetig érő konyhabútorok bár számos előnnyel járnak, tervezésük rengeteg kihívást rejt magában. Az optimális eredmény érdekében bízzunk meg egy tapasztalt szakembert, aki nemcsak a konyhabútorunkat tervezi meg, de műszaki szaktanácsokkal is ellát, hogy ne érjenek minket a beszerelés során kellemetlen meglepetések.

Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, fordulj hozzánk bátran! Konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést és műszaki szaktanácsadást biztosítunk, ráadásul a 10 év termékgarancia is minden esetben jár! Kérj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben