A matt konyhabútorok titkai: előnyök és hátrányok, amiket tudnod kell mielőtt választasz

Manapság egyre népszerűbbek a matt konyhabútorok, amelyek számos előnyt és hátrányt is kínálnak. De vajon melyek ezek? Ismerkedjünk meg a matt konyhabútor titkaival, mielőtt döntést hozunk.

A matt konyhabútor előnyei

 

Stílusos megjelenés

 

A matt konyhabútorok letisztult és modern megjelenést kölcsönöznek a térnek. A matt felületek egyszerűsége és visszafogottsága tökéletesen illeszkedik a minimál stílusú konyhákhoz. A gyönyörű, sima tapintású frontok alkalmazásával finom és természetes lesz a konyha megjelenése.

 

Fényvisszaverő képesség

 

A matt felületek kevésbé tükrözik a fényt, így kevésbé lesznek zavaróak, ha a konyhában sok természetes fény van. Ezáltal a konyha kellemesebb és nyugodtabb légkört teremt. Ráadásul eltérő fényviszonyok között is egységes lesz a színélmény. Vigyázzunk arra azonban, hogy pont ezen tulajdonsága miatt kis konyhákba nem ajánljuk, ugyanis ott pont az lenne a fontos, hogy minden kis fénysugarat visszaverjen a bútor. Ezáltal tűnik optikailag nagyobbnak a tér, így kisebb alapterületű helyiségekben kerüljük ezt a megoldást.

 

Karcállóság

 

A matt konyhabútorok felülete kevésbé hajlamos a karcosodásra, mint a fényes felületeké. Ezáltal hosszabb ideig megőrzik eredeti megjelenésüket.

 

Ujjlenyomatok

 

Mivel a fényes felületeken minden meglátszik – legyen szó foltokról, ujjlenyomatkról vagy karcolásokról -, a matt konyhabútorok nagy népszerűségnek örvendenek mindazok körében, akik nem szeretnék napi szinten a konyhaszekrényt takarítani.

 

Hátrányok

 

Férfiasabb megjelenés

 

A matt konyhabútorok férfiasabb megjelenést kölcsönöznek a térnek, ami nem mindenki ízlésének felel meg. Ez nem feltétlenül hátrány, legénylakásokba például biztosan ez lesz a tökéletes megoldás!

 

Korlátozott színválaszték

 

A matt konyhabútorok színválasztéka általában valamivel korlátozottabb, mint a fényes felületű bútoroké, ami kevesebb lehetőséget biztosít a személyre szabásra.

 

Magasabb ár

 

A matt konyhabútorok ára gyakran magasabb, mint a fényes felületű bútoroké, ami költségvetési szempontból hátrány lehet.

 

Tisztítás

 

Nem igazán egyszerű őket tisztítani. Az igaz, hogy a tükröződés hiánya miatt az esetleges szennyeződések kevésbé látszanak meg rajta, mint a fényes felületeken, de azok attól még ott vannak. És ezeket nem a legegyszerűbb eltávolítani, a gyors, felületes tisztítás itt nem lesz elegendő.

A matt konyhabútorok előnyei között szerepel a stílusos megjelenés, a fényvisszaverő képesség, a karcállóság és az ujjlenyomat-állóság, míg a hátrányai a férfiasabb megjelenés, a korlátozott színválaszték és az ár. Ha ezeket a tényezőket figyelembe veszed, könnyebb lesz eldönteni, hogy a matt konyhabútor a megfelelő választás-e számodra.

 

Ha matt konyhabútort szeretnél, keress minket bátran elérhetőségeinken! Konyhabútorod mellé ingyenes szaktanácsadást, tervezést, valamint 10 év termékgaranciát biztosítunk! De ha már kész tervekkel érkezel, akkor is szívesen kalkulálunk, próbáld ki, egy plusz árajánlat semmibe sem kerül!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben