A legújabb trend: a kasmír konyhabútor

Hogy mi a titka a sikerének? Meleg, barátságos hangulatot érhetünk el, és ezzel egyidőben megteremthetjük vele a luxus életérzést az enteriőrben. A kasmír konyhabútorok tényleg minden konyhát elegánssá varázsolnak!

A kasmír egy meleg, semleges szín, fehéres, szürkés alappal, és vöröses tónussal. Világosabb és sötétebb árnyalatai is léteznek. Ez tulajdonképpen egy lágy, bézses szín, ami a tradicionális és a modern konyhákban is megállja a helyét.

 

Matt, kasmír felületek

A kasmírnak jól áll a matt finish, ami ahelyett, hogy visszaverné a fényt, elnyeli azt. Ezt a bársonyos textúrát pont emiatt leginkább a nagyobb, nyitott terű konyhákba javasoljuk, ahol a természetes fény szabadon áramlik. Nagyon jól párosítható mintás hátfallal, de még egy sötétebb színű konyhasziget is jól állhat neki. A matt, kasmír felület hatalmas előnye, hogy a fényviszonyok változásával ez a szín mindig egységes lesz, így éjjel-nappal gyönyörködhetünk benne.

 

Mart konyhabútorfrontok kasmír színben

A klasszikusabb stílus kedvelőinek is jó szívvel ajánljuk ezt az árnyalatot, hiszen ez a szín kifinomultságot és eleganciát sugároz. Ha egyszerű, letisztult, időtálló megoldást keresel, akkor egy kasmír színű, mart bútorral nem tudsz nagyon hibázni. A legtöbben, akik világos, mart konyhabútort szeretnének, a fehéret választják, pedig a kasmír árnyalat egy nagyon jó alternatívát jelenthet. Ugyanis a konyhabútor ugyanolyan semleges marad, mégis kisség finomabb és talán egy kicsit modernebb hatást kelt.

 

Fényes, kasmír konyhabútor

Fentebb említettük, hogy a matt, kasmír árnyalatot inkább nagyobb konyhákba javasoljuk, kis konyhákba viszont nagyon jó alternatíva a fényes változat. Ha szűkös a rendelkezésre álló tér, akkor nagyon jól tud jönni, ha a konyhabútorok felülete visszaveri a fényt, így optikailag nagyobbnak látjuk majd a helyiséget. A fényes, kasmír felületek modern hangulatot kölcsönöznek az enteriőrnek, de ügyeljünk arra, hogy jó minőségű anyagokat válasszunk, így konyhabútorunk karcmentes lesz, és takarítani is könnyebb lesz majd.

 

A kasmír és a rózsaszín jól mennek egymáshoz

A kasmír nagyon jól kombinálható a rózsaszínes és a lilás árnyalatokkal. Ha így teszünk egy igazán finom, nőies konyha lesz a végeredmény, mely gyengéd, megnyugtató energiákat sugároz. Ez a kombináció meleg, szabad tónusokkal tölti meg a teret, persze csak akkor, ha a megfelelő arányokban alkalmazzuk őket.

 

A kasmír és a zöld párosa

Ha minden konyhabútor kasmír, az akár unalmas és egysíkú is lehet. Nyugodtan dobjuk fel a kompozíciót egy határozottabb árnyalattal, például a zölddel. Ezzel a párosítással megmarad a természetes, finom hatás, mégis viszünk egy kis dinamikát az enteriőrbe. Ez akár még kis konyhákban is jól tud mutatni, ahol mondjuk egy teljesen sötét bútor nem igazán lenne előnyös, de kasmírral kiegészítve már sokkal légiesebb lesz a végeredmény.

A kasmír konyhabútor tényleg egy időtálló választás, amely egyszerre semleges, mégis szemet gyönyörködtető, és a luxus érzetét keltik a helyiségben. Amennyiben további inspirációkat szeretnél, böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit. Ha pedig megvan az elképzelés, várunk szeretettel a konyhastúdiónkban, ahol minden részletet megbeszélünk, majd ingyenesen megtervezzük konyhabútorod. Természetesen ha kész tervekkel érkezel, azzal is szívesen dolgozunk, és akár 3-4 héten belül beszereljük egyedi konyhabútorod.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben