fbpx

7 dizájnötlet kis konyhához

A kis alapterületű konyháknak nem kell feltétlenül unalmasnak lennie. Ha egy kicsit beleássuk magunkat a témába, és elkezdünk ötletek után kutakodni, hamar rájövünk, hogy mennyi mindent lehet kihozni néhány négyzetméterből is!

Kompakt megoldás

Ez a kis konyha egy 29 négyzetméteres lakásban található. Az egyszerű, fehér konyhaszekrényeket nagyon stílusossá teszi a fekete oldalsó fal, valamit a fekete függőlámpák és székek. Még egy félsziget is elfért a kompozícióba, ami azonkívül, hogy térelválasztó, még étkezőként is funkcionál.

Konyhakuckó

Ez a konyha teljesen elrejthető, hiszen két nagy szekrényajtóval bármikor elzárhatjuk. Egyszerű, aprócska, és nyilván nem ideális nagy, családi, vasárnapi ebédek megfőzésére, de nem is ez a célja. Egy egyszemélyes lakásban, ahol tényleg minden négyzetcentiméter számít, tökéletes megoldás.

Nyitott tér

Ebben a lakásban a konyha, az étkező és a nappali egy helyiségen osztozik. A konyha nagyszerűen passzol a lakás többi berendezéséhez, azt csak egy elválasztó különíti el a nappalitól. A megoldás egyáltalán nem zavaró, és így legalább nem kellett kompromisszumot kötni a konyha méretében, hiszen így egy teljes fal rendelkezésre áll a különböző konyhai elemek elhelyezésére.

Természetes fények

Ez a konyha tökéletesen megmutatja, hogy a fehér színválasztás mennyire felerősíti a természetes fényeket. Ez előzőhöz hasonlóan ez is egy nyitott konyha, ami harmóniában van a teljes enteriőrrel. Az ilyen megoldásoknál célszerű zárt konyhaszekrényeket választani, hogy az esetleges rendetlenséget, rendezetlenséget el tudjuk rejteni bennük.

Szűk tér vs. konyhagépek

Ez a konyha egy kis beugróban található. Érdekessége, hogy a lakás adottságai miatt a mosó- és szárítógép is itt kapott helyet. A hűtőszekrény mérete illeszkedik a konyha méretéhez, de ezt csak tényleg azoknak ajánljuk, akik egyedül élnek, és nagyrészt nem otthon étkeznek, mert a hűtő mérete az egyik olyan dolog, amiben nem szabad kompromisszumot kötni.

Nyitott stúdiókonyha

Pici stúdiólakásokban nagyon gyakori, hogy ilyen nyitott konyhákat terveznek. Ebben a konyhában az egyik oldalon a mosogató, a másikon a főzőlap található, a kettő között pedig még marad hely az ételek elkészítésére is. Itt a teljesen zárt felső szekrénysor helyett az egyik oldalra polcos megoldás került, ahol igazából nem érdemes sok dolgot tárolni, inkább van dizájn, mint tárolási funkciója. A teljes enteriőr nagyon egyszerű és harmonikus.

Modern, minimalista kis konyha

Ez a kis konyhák között egy nagyobb konyhának számít. Meglehetősen hosszú, vertikálisan azonban nem terjeszkedik. Tulajdonképpen a teljes felső szekrénysor hiányzik. Minden fehér: a falak, a padló a bútorok, ebben a lakásban biztosan nem a konyha játssza a főszerepet. Ugyanakkor mindennek van elegendő hely, és minden olyan funkciót ellát, amit egy konyhának tudnia kell.

Egy kis konyha tervezése rengeteg kreativitást igényel, hiszen érdemes minden apró szegletet kihasználni. Ha úgy döntöttél, hogy profi szakemberre bíznád, keress minket bátran elérhetőségeinken. Megtervezzük, és megvalósítjuk álmaid konyhabútorát, sőt akár a lakásod teljes berendezését is ránk bízhatod.

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben