5 ok, amiért imádjuk az üvegcsempe hátfalakat

A konyhai hátfal elsődleges feladata, hogy megvédje a falat a főzés során oda fröccsenő szennyeződésektől. Ma már rengeteg szebbnél szebb anyag közül válogathatunk, ezúttal az üvegcsempe hátfal előnyeit szeretnénk bemutatni. Röviden: gyönyörű, tartós, egyszerűen tisztán tartható. Ha kíváncsi vagy rá hosszabban is, olvass tovább!

Tartós

Sokan félnek az üvegcsempe konyhai hátfaltól, mert azt gondolják, hogy kényes és sérülékeny.  Igen, lehet, hogy akadnak ellenállóbb anyagok, de ez nem azt jelenti, hogy az üvegcsempe ne bírná a mindennapi igénybevételt. A legfontosabb az – amit mindig hangsúlyozunk -, hogy jó minőségű anyagokat válasszunk, mert az olcsóbb árfekvés csábító lehet, de nagy valószínűséggel silány kivitelezést takar. Tehát nem kell aggódnunk, ha megbízható helyen szerezzük be, hosszú távon elégedettek leszünk a választásunkkal! Ráadásul víz- és tűzállóak, így baleset esetén is biztonságos megoldást jelentenek.

Sokoldalú

A funkcionalitáson túl persze nagyon fontos a dizájn. Vannak olyan anyagok, amelyek nem passzolnak akármilyen konyhabútorral, de ez az üvegcsempére abszolút nem igaz! Annyi féle variációban érhető el, hogy biztosan találsz olyat, ami belepasszol az elképzeléseidbe. A rengeteg forma, méret és szín lehetővé teszi, hogy igazán egyedivé varázsold a konyhádat! Választhatsz egyszerű, letisztult, egységes megjelenést, de akár variálhatsz különböző formájú és méretű mozaikokat, a lehetőségnek csak a képzeleted szab határt!

Egyszerű karbantartás

A hátfal – a munkalap után – az egyik legnagyobb igénybevételnek kitett terület a konyhában. Főzés közben rengeteg minden ráfröccsenhet: olajos, zsíros, színes ételek és folyadékok lepik el napi szinten ezt a felületet. Nagy valószínűséggel minden egyes főzés után tisztítanunk kell, így nem mindegy, hogy mennyire egyszerű a takarítása, illetve, hogy mennyire szívja magába azokat a bizonyos foltokat. Az üvegcsempe ilyen szempontból is tökéletes választás, hiszen nem egy porózus anyagról beszélünk, így a folyadékok és a szennyeződések nem tudnak beszivárogni a belsejébe, így a foltosodásra sem hajlamosak. Ez persze nem csak esztétikai kérdés, ennek a tulajdonságának köszönhetően sokkal jobban ellenáll a baciknak és a különböző kórokozóknak, és rendkívül egyszerű a tisztán tartása is. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Képzeld el például, hogy egy jó kis bolognai szószt főzöl, amit talán kicsit jobban felforralsz a kelleténél, és máris ott vannak azok a szép piros foltok a hátfalon. Csak annyi a dolgod, hogy egy kis tisztítószeres szivaccsal letörölgeted, és már kész is. Nem marad semmilyen folt, még akkor sem, ha esetleg másnapra hagyod a takarítást. Egy apró negatívumot azért mégis csak kiemelnénk: az üvegcsempék fényes felületén könnyen meglátszódhatnak az ujjlenyomatok és az esetleges vízfoltok. Ez egyébként nagyon könnyű orvosolni egy egyszerű üvegtisztító és egy puha rongy kombinációjával.

Gyönyörű

Itt beszéljenek inkább helyettünk a képek, de azt semmiképpen sem szeretnénk kihagyni az előnyök felsorolásából, hogy nagyon jól visszaverik a fényt, így kisebb területű konyhákban is szívesen ajánljuk. A több fény ugyanis optikailag nagyobbnak mutatja a teret, és sokkal légiesebb érzést kelt majd.

Környezetbarát

A magyar piacon a vásárlók talán még kevésbé figyelnek oda erre, pedig az infrastruktúra és a megfelelő termékek megvannak hozzá. Ha fontos számodra a környezetvédelem, akkor az üvegcsempe hátfal egy szuper megoldás lehet. Ezt többféle szempontból közelíthetjük meg. Egyrészt újrahasznosítható anyagról beszélünk, másrészt léteznek olyan változatok, úgynevezett bioüvegek, melyek újrahasznosított anyagból készültek.

Ha éppen konyhafelújítás előtt állsz, és még nem vagy biztos benne, hogy melyik megoldás lenne számodra a legideálisabb, keress minket bátran elérhetőségeinken! Egyedileg megtervezzük és akár 3-4 héten belül meg is valósítjuk álmaid konyhabútorát. Konyhabútoraink mellé 10 év garanciát és ingyenes tervezést biztosítunk, de ha kész tervekkel érkezel, azzal is szívesen dolgozunk. Várunk szeretettel konyhastúdiónkban!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Stílusos bérlemény – kompakt elegancia Budapesten

Referenciamunkáink bemutatását ezzel a bérbeadásra szánt ingatlannal folytatjuk. A teljes lakás berendezésével bíztak meg bennünket, ráadásul nem túl magas büdzsével dolgoztunk, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán esztétikus és harmonikus megoldás született. A...

bővebben
Konyhapult-világítás LED technológiával

Konyhapult-világítás LED technológiával

A konyhai világítás alapos megtervezése fontosabb, mint gondolnánk. Az sem jó, ha túl kevés fényforrással dolgozunk, hiszen ez balesetveszélyes is lehet, és fölöslegesen sem érdemes túlzottan sok világítótestet betervezni. Ebben a cikkben a konyhapult-világítás...

bővebben
Hogyan tervezz időtálló konyhát?

Hogyan tervezz időtálló konyhát?

A trendek jönnek-mennek, és természetes, hogy egy-egy divathullám időnként elkap minket. Mégis azt gondoljuk, hogy ha konyhafelújításon gondolkodsz, akkor fontold meg, hogy milyen lenne az a konyhabútor, amiben hosszú távon is örömödet leled. Ez akkor is fontos, hogy...

bővebben