fbpx

5 konyhai trend, amit valóban érdemes megfontolnod

Új év, új konyha? Elhatároztad, hogy idén belevágsz a konyhafelújításba, és már inspirációkat is gyűjtöttél az ünnepek alatti pihenés során. Ezúttal nem olyan irányzatokat szeretnénk bemutatni, amelyek a dizájnra, színre, stílusra vonatkoznak, sokkal inkább olyan trendeket, amelyeket ízléstől függetlenül is érdemes számításba venned.

#1. A rend mindenek felett

Egy helyiség atmoszférája sokkal inkább letisztulttá válik, ha nincsen minden szem előtt. A minimalizmus divathulláma szép lassan kúszik be a mindennapjainkba, de itt még sem erre szeretnénk kitérni. Ha imádod a konyhai kütyüket, és minden konyhai művelethez szereted megvenni a hozzá passzoló legmegfelelőbb eszközöket, különböző késeket, robotgépeket, akkor sem kell lemondanod arról, hogy meglegyen a helye mindennek. Manapság már picike konyhákban is megvan a módja annak, hogy hogyan használjuk ki a legjobban a teret, hogy kellő mennyiségű tárolófelülettel rendelkezzél.


 

#2. Fenntarthatóság

A környezetvédelem – sajnos kissé kényszerből – egyre több ember számára már nem csupán annyit jelent, hogy gyűjtsük szelektíven a szemetet vagy használjunk energiatakarékos izzókat. Már a divatban és ugyanúgy a lakberendezésben is előtérbe kerülnek a tartós, „örökéletű” vagy újrahasznosítható anyagból készült termékek. Ne gondold, hogy cserében le kéne mondanod a látványról, mutatunk is erre egy nagyszerű példát. A Blanco Silgranit Puradur mosogatótálcák például gyönyörűek és 100%-ig újrahasznosíthatók. A német gyártócég már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így a gyártási folyamatot is úgy alakították ki, hogy megfeleljen a környezetvédelmi szempontoknak.


 

#3. Egyre okosabb eszközök

Szeretnéd, hogy a mosogatógéped küldjön egy üzenetet a telefonodra, ha végzett? Már ez sem probléma. De a jövő ennél sokkal messzebbre mutat: pár év múlva már senkinek sem lesz furcsa, hogy a mobiljáról akár applikáción keresztül, akár hangvezérlésben indítja majd be az eszközöket. Ez valakinek bejön, valakinek nem. Mindenesetre az nem rossz dolog, hogy már most vannak olyan konyhai eszközök, melyekre online tudsz letölteni hozzájuk való recepteket, ráadásul, ha szervizre szorulnak, a javításhoz is nyújtanak üzenetek formájában javaslatokat.

 

#4. Vezetéknélküli eszközök

Senki sem szereti a sok vezetéket, le a sok „madzaggal”! Esztétikailag sem a legszebbek, ráadásul ezek a zsinórok még zavaróak is lehetnek.  De ne felejtsd el feltölteni az eszközeidet, mert azért még nem olyan okosak, hogy ezt maguktól megtegyék.

 

#5. Főzz egyszerűbben és egészségesebben!

Hallottál már a gőzsütőktől? Már hazánkban is egyre többen használják őket. Abban különbözik a hagyományos sütőktől, hogy míg az előbbi a száraz, forró levegőt keringeti az étel körül, a gőzsütőkben kombinálni lehet a forró, száraz levegőt és a gőzt. A gőznek köszönhetően az ételek megőrzik nedvességtartalmukat, ezáltal megtartják eredeti formájukat (nem töpörödnek össze), és sokkal finomabbak is lesznek. A gőzben hamarabb meg is sülnek az ételek, és a sütő is kevesebb energiát fogyaszt.

Mivel konyhát általában hosszútávra tervezünk, érdemes az alapvető szempontokon túl kicsit kitágítani a látókörünket, és akár például az egészség- vagy a környezettudatosság szempontjait is figyelembe vennünk. Neked hogy tetszenek ezek a trendek?
 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben