5 dolog, amit mindenképpen fontos figyelembe venned a konyhabútor tervezésekor! II.

Egy funkcionális konyha létrehozása a konyhabútor különböző elemeinek gondos megtervezését igényli. Előző cikkünkben már bemutattunk 5 olyan szempontot, amit mindenképpen érdemes számításba venned, most ezt a sort folytatjuk írásunkban.

Okos rendszerezés

 

Az hatékony rendszerezés kulcsfontosságú a funkcionális konyhabútor kialakításakor. Használjunk különböző fiók- és szekrényrendezőket annak érdekében, hogy az evőeszközök, edények és egyéb konyhai alapanyagok és eszközök rendezetten legyenek elhelyezve. Használhatunk falra szerelhető állványokat vagy mágneses csíkokat is a gyakran használt eszközök tárolásához, biztosítva, hogy azok könnyen hozzáférhetőek legyenek a napi főzőcskézés során.

 

Beépített konyhagépek

 

A beépített konyhagépek egységes és harmonikus megjelenést teremtenek a konyhában, miközben maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló teret. Mindenképpen érdemes megfontolnunk, hogy beépített sütőket, mikrohullámú sütőket és hűtőszekrényeket válasszunk, amelyek tökéletesen illeszkednek a konyhaszekrényekhez. Ez a tervezési megközelítés letisztult és rendszerezett látványt eredményez.

 

Többfunkciós bútor

 

A többfunkciós bútorok beépítése növeli a konyha rugalmasságát. Fontoljunk meg olyan lehetőségeket, mint egy sziget beépített tárolással és ülőhellyel, egy kihúzható kamrapolc vagy egy reggelizőpult, amely egyben munkaterületként is szolgálhat. Ezek a kiegészítések extra funkcionalitást nyújtanak, miközben optimalizálják a helykihasználást.

 

Megfelelő munkafelület

 

Az elegendő munkafelület biztosítása elengedhetetlen az élelmiszer-előkészítéshez, a főzéshez és az étel tálalásában is segítségünkre lehet. Törekedjünk arra, hogy legyen elegendő helyünk a mosogató, a tűzhely és a hűtőszekrény mellet, ezt akár push-open vagy kihúzható megoldásokkal is elérhetjük.

 

Stílus és esztétika

 

Ez a pont egy kakukktojás, de nem szerettük volna, ha elveszünk a funkcionalitás tengerében. Bár a funkcionalitás a legfontosabb, de azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy a konyhabútorok tükrözzék a személyes stílusunkat, passzoljon a lakás többi berendezéséhez, és lehetőleg hosszútávon elégedettek legyünk vele. Ha nem szeretnénk néhány évente új konyhabútort, érdemes időtálló színeket és megoldásokat választanunk. Legyen szó modern és letisztult megjelenésről vagy meghitt és rusztikus hangulatról, a stílushoz illő bútorok kiegyensúlyozott és csábító konyhát eredményeznek.

 

A legjobb megoldásokat az egyedi konyhabútorok kínálják, mivel segítségükkel maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret, legyen szó akár a sarkokról, akár a vertikális térről. Sokan gondolják, hogy az egyedi bútor drágább, mint a szabvány, de ez nem feltétlenül van így. Egy áruházban kiállított bútor olcsónak tűnhet, de ha megnézzük, hogy az adott ár mégis mit tartalmaz, és mennyi mindenre lenne szükségünk még pluszban, akkor a végeredmény sokszor még akár túl is szárnyalja az egyedi ajánlatokat.

 

Ha úgy döntöttél, hogy egyedi konyhabútort szeretnél, várunk szeretettel a Mobilan Konyhastúdióban, ahol megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt be is szereljük álmaid konyhabútorát! Keress minket bátran elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet: