3 KONYHABÚTORTREND, AMI NEM VALÓ MINDENKINEK IV.

Sorozatunk következő részében a csempézett konyhapultokat, a fehér konyhabútorokat és a többsoros konyhaszekrényeket vesszük górcső alá. Természetesen senkit sem szeretnénk lebeszélni vagy rábeszélni. Előnyöket, hátrányokat nevezünk meg, és a hátulütők kiküszöbölésére is teszünk javaslatokat.

Csempézett konyhapult

A csempézett konyhapult egy olcsó és jó megoldásnak tűnhet. Igényes kivitelezéssel barátságossá tudja tenni a teret. Tradicionális konyhákba javasolnánk, ha javasolnánk. De nem javasoljuk. Bár előnyei közé tartozik, hogy jól bírja a hőt, és nem tudjuk egykönnyen – például egy késsel – megsérteni a felületet, de ha mondjuk egy nehéz edényt ejtünk rá és megpattan, nagyon macerás javítani. A tisztán tartása sem túl egyszerű. Gondoljunk bele, hogy milyen gyakran ömlik ki valami a konyhában vagy cseppen rá a konyhapultra, a morzsa és a fuga találkozásáról ne is beszéljünk. Tényleg nagyon macerás a fugát folyton tisztítani, morzsaporszívó nélkül pedig neki se álljunk a söprögetésének. Higiéniai szempontból sem a legjobb választás a porózus anyagba könnyedén megülhetnek a bacik, és a fertőtlenítéshez nem lesz elegendő annyi, hogy egyszer átfújjuk Sanitollal és letöröljük egy ronggyal.

Fehér konyhabútor

A fehér konyhabútor az egyik legnépszerűbb választás, nem véletlenül. A fehér szín ugyanis nagyon jól visszaveri a fényt, és sokkal nagyobbnak mutatja a teret. Emiatt kis konyhákba jó szívvel ajánljuk. Ha hosszú távra tervezezünk – és egy konyhabútorral miért ne tennénk -, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy időtálló, soha nem megy ki a divatból. Nem járunk úgy vele, mint a különböző divatszínek választása után pár évvel, amikor már annyira nem is trendi, ráadásul nem is tetszik, de hát luxus lenne lecserélni. A fehér kiválóan variálható más színekkel. Ha finomabb enteriőrt szeretnénk, akkor választhatunk mellé bézst, fahatású anyagokat, de ha valami karakteresebbre vágyunk, akkor az élénk színű csempék, falak és padlók is megférnek mellette. A fehér az, amiről valójában senkit sem szoktunk lebeszélni, de azért mindig elmondjuk a hátulütőket is. A fehér színű bútoron minden könnyedén meglátszik. Természetesen bármely más konyhabútornál is javasoljuk a rendszeres ápolást és tisztítást, hogy az megőrizze eredeti állagát és a higiéniát, de ha a fehérre rákerül egy folt, az egyből szemet szúr. Fontos, hogy a lehető legjobb minőséget válasszuk, mert a rossz minőségű anyagok idővel elszíneződnek, és elüthetnek a lakásban található többi fehér felülettől. A fehérnek is van több árnyalata attól függően, hogy milyen anyagból készül a bútor és milyen felülettel, eltérően nézhet ki a térben. Sok múlik a helyiség fényviszonyain is, ezért fontos a világítás megtervezése.

Kétsoros felső szekrénysor

Sokan nem szeretik, amikor a plafon és a konyhaszekrény között szabad felület marad. Ráadásul, ha kisebb helyiség áll rendelkezésre, akkor igazából ajánlani is szoktuk, hogy a megfelelő tárolókapacitás érdekében duplázzuk meg a felső szekrénysort. Azonban azt mindenképpen gondoljuk át, hogy ezekben a szekrényekben mit szeretnénk tárolni. Semmiképpen se olyan dolgokat tegyünk oda, amelyeket napi szinten használunk, mert a legfelső szekrénysort nem olyan kényelmesen lehet felérni. Ennek ellenére sem érdemes lemondani erről, hiszen számos olyan konyhai eszközünk lehet, amelyeket csak időszakosan használunk, és időnként egy sámli elővétele talán nem akkora nagy probléma. Amire még érdemes odafigyelni, hogy kerüljük el a raktár-érzést, tehát ha dupla szekrénysorunk van, akkor érdemes betervezni a konyhabútorba nyitott polcos, vagy legalább üvegajtós elemeket. Ezek tompítják ezt a zsúfoltságérzetet, légiesebb megjelenést adnak a konyhának.

Ha az elképzeléseid már megvannak, de elakadtál a tervezésben, akkor keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és megvalósítják álmaid konyhabútorát. Kérj időpontot bemutatótermünkbe, és beszéljük át a részleteket! Amennyiben még csak inspirálódnál, böngészd a Mobilan Magazin további cikkeit, és kövesd Facebook oldalunkat!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

Érdemes-e nem szabvány magasságú konyhapultot választani?

A konyhapultok magassága alapvető fontosságú a konyha ergonómiájának és funkcionalitásának szempontjából. Az átlagos konyhákban a szokásos pultmagasság 90 cm, amit a konyhaszekrények és munkalap vastagsága együttesen ad ki. Általában azért szokás ezzel számolni, mert...

bővebben
10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

10 időtálló színséma modern és klasszikus konyhabútorokhoz

A konyhabútor tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe vennünk, azonban az egyik legjelentősebb ezek közül a dizájn kiválasztása. A konyha színeinek megfelelő összeállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy harmónikus enteriőrt teremtsünk, ami ráadásul az egész otthon...

bővebben