Tippek amerikai konyhás nappalikhoz

A nyitott konyha népszerűsége nem véletlen, hiszen fantasztikusan megnyitja a teret. Érdemes azonban jól átgondolni a tervezéskor, hogy hogyan hozhatnánk ki belőle a legtöbbet. Szeretnénk néhány tippet adni, hiszen egy kis inspiráció mindig jól jön.

 

Igazi családi konyha

 

 

A nyitott konyhák lehetőséget biztosítanak arra, hogy az egész család úgy legyen együtt, hogy mindenki a maga dolgával van éppen elfoglalva. Miközben anya főz, rá tud látni a gyerkőcökre, és ha szeretnének, még kommunikálni is tudnak egymással. Lássuk be, nem tudunk egyszerre két helyen lenni, és sokszor gondot okoz, hogy egyrészt ott a házimunka, másrészt segíteni kéne a gyerekeknek a leckében is. Egy ilyen elrendezéssel ezt a két dolgot egyidejűleg is megtehetjük. Ha a képen látható elrendezést alkalmazzuk, és úgy alakítjuk, hogy egy kisasztalt helyezünk látótávolságba a gyerekeknek, akkor fél szemünk mindig rajtuk lehet, miközben rajzolgatnak, vagy a matek házit csinálják.

 

Többfunkciós konyhasziget

A konyhasziget tökéletes arra is, hogy a konyha és a nappali között egy elválasztóelemként szolgáljon. Sokan csupán egy egyszerű bárpultként vagy étkezőként használják, pedig építhetünk bele mosogatótálcát, főzőlapot, vagy akár egy sütőt is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a konyhabútor tárolókapacitását is milyen egyszerűen növelhetjük vele.

 

Használd a bútorokat térelválasztóként

 

 

Kisebb térben nagyon jó megoldás lehet, ha egy ülőgarnitúrával választjuk el a konyhát és a nappalit egymástól. A két funkció így teljesen elkülönül, még annak ellenére is, hogy egy térben helyezkednek el. A kényelmes nappalinknak kellemes hátteret biztosít a letisztult, a teljes berendezéssel harmonizáló konyhabútor.

 

Külön étkezőt is kialakíthatunk

 

 

Akadnak olyan esetek, amikor a tér adottságai miatt szükséges lehet az étkező teljes leválasztása, hogy elkerüljük a diszharmóniát. Ebben a kis alapterületű lakásban nagyon szépen oldották meg ezt, a konyhában ráadásul így két, egymással szemközti falat is berendezhettek a konyhában.

 

A padló is lehet kreatív

 

Ezt a megoldást akkor érdemes alkalmazni, ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre. Ebben az esetben a padló mintázatát arra használták, hogy a nappalit úgy válasszák el a konyhától és az étkezőtől, hogy ne kelljen falakat vagy egyéb térelválasztókat alkalmazni. A teljes összképet az teszi egységessé, hogy a nappali padlózata és a konyhabútor hátfala tökéletesen harmonizál egymással.
 

Egységes padlózat a konyhában és a nappaliban

 

 

Egy jól megválasztott, egységes padlózat is nagyon jól tud mutatni. Ebben a konyhában megfigyelhető a konyhasziget térelválasztóként történő megjelenítése is. Ráadásul több funkcióval is rendelkezik: főzőlap, munkafelület és reggeliző pult.

További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat, és böngészd a Mobilan Magazint. Amennyiben konyhatervezést előtt állsz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik segítenek megtervezni és megvalósítani álmaid konyhabútorát!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Elegancia és funkcionalitás – Konyha a Balaton Partján

Az idilli Balaton partján található nyaralók gyakran szolgálnak menedékül a városi élet zajától és rohanásától. Ezekben a kis oázisokban a tervezés és berendezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak érdekében, hogy a nyaralók mind a kényelmet, mind pedig a harmóniát...

bővebben