Tippek amerikai konyhás nappalikhoz

A nyitott konyha népszerűsége nem véletlen, hiszen fantasztikusan megnyitja a teret. Érdemes azonban jól átgondolni a tervezéskor, hogy hogyan hozhatnánk ki belőle a legtöbbet. Szeretnénk néhány tippet adni, hiszen egy kis inspiráció mindig jól jön.

 

Igazi családi konyha

 

 

A nyitott konyhák lehetőséget biztosítanak arra, hogy az egész család úgy legyen együtt, hogy mindenki a maga dolgával van éppen elfoglalva. Miközben anya főz, rá tud látni a gyerkőcökre, és ha szeretnének, még kommunikálni is tudnak egymással. Lássuk be, nem tudunk egyszerre két helyen lenni, és sokszor gondot okoz, hogy egyrészt ott a házimunka, másrészt segíteni kéne a gyerekeknek a leckében is. Egy ilyen elrendezéssel ezt a két dolgot egyidejűleg is megtehetjük. Ha a képen látható elrendezést alkalmazzuk, és úgy alakítjuk, hogy egy kisasztalt helyezünk látótávolságba a gyerekeknek, akkor fél szemünk mindig rajtuk lehet, miközben rajzolgatnak, vagy a matek házit csinálják.

 

Többfunkciós konyhasziget

A konyhasziget tökéletes arra is, hogy a konyha és a nappali között egy elválasztóelemként szolgáljon. Sokan csupán egy egyszerű bárpultként vagy étkezőként használják, pedig építhetünk bele mosogatótálcát, főzőlapot, vagy akár egy sütőt is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a konyhabútor tárolókapacitását is milyen egyszerűen növelhetjük vele.

 

Használd a bútorokat térelválasztóként

 

 

Kisebb térben nagyon jó megoldás lehet, ha egy ülőgarnitúrával választjuk el a konyhát és a nappalit egymástól. A két funkció így teljesen elkülönül, még annak ellenére is, hogy egy térben helyezkednek el. A kényelmes nappalinknak kellemes hátteret biztosít a letisztult, a teljes berendezéssel harmonizáló konyhabútor.

 

Külön étkezőt is kialakíthatunk

 

 

Akadnak olyan esetek, amikor a tér adottságai miatt szükséges lehet az étkező teljes leválasztása, hogy elkerüljük a diszharmóniát. Ebben a kis alapterületű lakásban nagyon szépen oldották meg ezt, a konyhában ráadásul így két, egymással szemközti falat is berendezhettek a konyhában.

 

A padló is lehet kreatív

 

Ezt a megoldást akkor érdemes alkalmazni, ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre. Ebben az esetben a padló mintázatát arra használták, hogy a nappalit úgy válasszák el a konyhától és az étkezőtől, hogy ne kelljen falakat vagy egyéb térelválasztókat alkalmazni. A teljes összképet az teszi egységessé, hogy a nappali padlózata és a konyhabútor hátfala tökéletesen harmonizál egymással.
 

Egységes padlózat a konyhában és a nappaliban

 

 

Egy jól megválasztott, egységes padlózat is nagyon jól tud mutatni. Ebben a konyhában megfigyelhető a konyhasziget térelválasztóként történő megjelenítése is. Ráadásul több funkcióval is rendelkezik: főzőlap, munkafelület és reggeliző pult.

További inspirációkért kövesd Facebook oldalunkat, és böngészd a Mobilan Magazint. Amennyiben konyhatervezést előtt állsz, keresd bátran a Mobilan szakembereit, akik segítenek megtervezni és megvalósítani álmaid konyhabútorát!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben