fbpx

Most nagyon fontos a higiénia, így tartsd tisztán a konyhabútorod!

A konyhában pillanatok alatt nem csak rumli, kosz is lehet. Elég hozzá egy kis szétfröccsenő olaj, vagy kiömlött cukros üdítő, esetleg egy leejtett céklás befőttesüveg (megtörtént esemény alapján). A higiénia természetesen nem csak a mostani helyzetben, mindig fontos, hiszen itt készül el az az étel, amit utána elfogyasztasz. De hogyan tartsuk tisztán konyhánkat úgy, hogy a konyhabútor se lássa kárát?

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy a jelen szituációban csillogjon-villogjon a konyhád. Bevásárlás után a vásárolt holmikat is érdemes áttörölni egy tisztítószeres kendővel, mielőtt a szekrénybe kerülnek, és főként akkor, ha kimászkáltok az utcára, a padlót is naponta minimum egyszer mossátok fel fertőtlenítőt tartalmazó vízzel. De természetesen „békeidőben” sem árt a tisztaság megőrzése, már azért sem, hogy konyhabútorod sokáig szép maradjon.

 

A rendszerességen van a hangsúly

Ha nem tartod rendben a konyhabútorod, akkor a sok koszréteg egymásra rakódik, ragadni fog, és egy idő után csak nagy küzdelmek árán lehet majd tisztává varázsolni. Ekkor már nem biztos, hogy sikerül majd megóvni a konyhabútor eredeti állapotát. Fontos, hogy kikérd a szakértő tanácsát – vagy olvass utána -, hogy milyen termékekkel lehet az adott anyagból készült konyhabútort takarítani.

Ha éppen nincs otthon tisztítószer – azt javasoljuk, hogy most mindenképpen legyen! -, akkor legyél kreatív, nézz körbe, hátha akad a kamrában egy kis alkohol. Ha mást nem találsz, akkor egy kis gin és vodka is megteszi.

 

A legkritikusabb pont: a konyhai munkalap

Most kiemelten figyelj arra, hogy ha bármit ráhelyezel, utána azonnal tisztítsd meg a konyhapultot! A konyhai kiegészítőket, amelyeket azon tartasz, szintén törölgesd át gyakrabban. Ahhoz, hogy konyhapultod hosszú távon szép maradjon, érdemes időnként áthelyezni a rajta lévő tárgyakat, hogy azok ne hagyjanak nyomot rajta. Ha kiömlik valami, azonnal töröld fel, ne hagyd, hogy beszívódjon. Amúgy is fontos, hogy ha bármilyen tisztítószerrel, vagy akár csak egy vizes ruhával takarítasz, mindig töröld át utána egy száraz kendővel, mert fontos, hogy konyhabútorod mindig száraz legyen.

 

Folyamatosan tartsd tisztán a mosogatótálcát!

A mosogatótálca is legyen mindig patika tisztaságú, hiszen itt mosod meg majd a gyümölcsöt, amit utána megeszel, és amennyiben nincs mosogatógéped, az étkészleted is itt fog megtisztulni. Tehát jó lenne, ha nem a bacikat kenegetnéd, hanem valóban a tisztításara szolgálna. Lehetőség szerint mindig tartsd szárazon ezt a területet is, hiszen a nyirkos helyek a különböző kórokozók melegágyai. Mivel itt fordulhat elő a legtöbb nedvesség a konyhában, kiemelt figyelmet kell szentelni a mosogatótálcának és környékének. Itt is figyelembe kell venni a különböző anyagösszetételeket, melyek speciális tisztítást igényelhetnek. Ami mindenképpen fontos, hogy minden egyes használat után egy puha ronggyal töröljük szárazra a mosogatót, így egyszerűen megakadályozhatjuk a vízkő és a szennyeződések lerakódását. Most fordítsd kiemelt figyelmet arra, hogy a rongyot és a mosogatószivacsot is minél gyakrabban cserélgesd!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a konyhabútorod tisztítása nem csupán higiéniai kérdés, hiszen amennyiben a megfelelő tisztítószereket használod, egy alapos tisztítás után újszerűvé válhat. Ezekkel a tisztítószerekkel és a rendszeres odafigyeléssel nem csupán az állagmegóvást érhetjük el, a saját dolgunkat is megkönnyíthetjük, hiszen, ha rendszeresen takarítunk, akkor magunkat és bútorunkat is megkíméljük a fölösleges dörzsöléstől és sikálástól. Mindenki vigyázzon magára és a konyhabútorára!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

Mire figyelj oda egy minimalista konyhabútor tervezésekor?

A minimalista építészet lényege az egyszerűség és a tisztaság iránti törekvés. Ez a tervezési filozófia arra összpontosít, hogy csökkentse a felesleges részleteket és díszítéseket, és inkább hangsúlyozza a tiszta formákat, sík felületeket és a funkcionalitást. Ezek az...

bővebben