fbpx

Mit érdemes, és mit nem érdemes ecettel tisztítanunk a konyhában?

Az ecet a takarításban újabb fénykorát éli, hiszen olcsó és környezetbarát anyag, aminek valóban erős tisztítóereje van. De mit érdemes, és mit nem érdemes ecettel tisztítani a konyhában? Őrizd meg hosszútávon eredeti állapotában a konyhabútorod, olvasd el cikkünket, mert nem minden felület szereti az ecetet!

 

Mit érdemes tisztítani ecettel?

 

Mikrohullámú sütő

Az ecet segíthet a makacs szennyeződések és szagok eltávolításában a mikrohullámú sütőből. Melegítsünk fel egy tál ecetes vizet a mikróban, majd töröljük át a belső felületeket. Az ecet párolgása meglazítja a makacs szennyeződéseket, így azokat könnyebben el tudod távolítani.

 

Hűtőszekrény

Az ecet antibakteriális tulajdonságai miatt kiválóan alkalmasak a hűtőszekrény tisztítására. Készítsünk egy ecetes, vizes oldatot, és töröljük át vele a belső felületeket. Az ecet segít a kellemetlen szagok eltávolításában is.

 

Mosogató és csaptelep

Az ecet hatékonyan eltávolítja a vízkövet és a makacs szennyeződéseket a mosogatóból és a csaptelepről. Öntsünk ecetet a problémás területekre, hagyjuk hatni egy ideig, majd dörzsöljük le.

 

Mosogatógép

Az ecet segíthet a mosogatógép szűrőjének és belső részeinek megtisztításában. Töltsünk egy üveg ecetet a mosogatógépbe, majd indítsuk el egy rövid ciklusban. Ez segít eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket és megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

 

Mit nem érdemes tisztítani ecettel?

 

Márvány és mészkő

Az ecet savas kémhatású, így károsíthatja a márvány és a mészkő felületeket. Ha ilyen anyagokból készült felületeket tisztítunk, kerüljük az ecet használatát, hogy elkerüljük a maradandó károsodást.

 

Alumínium

Az ecet reakcióba léphet az alumíniummal, ami fekete foltokat és károsodást eredményezhet. Kerüljük az ecet használatát az alumínium edények és felületek tisztításakor.

 

Gránit

A gránit egy porózus kőfelület, és az ecet savtartalma károsíthatja azt. Használjunk inkább kifejezetten gránit felületekre való tisztítószert ezek tisztításához.

 

Fémek

Az ecet reakcióba léphet bizonyos fémekkel – például a vasalatokkal, fogantyúkkal -, és korróziót okozhat. Kerüljük az ecet használatát a fémek tisztításakor, hogy megőrizzük azok eredeti állapotát.

 

Általánosságban maga a konyhabútor

Ahhoz, hogy konyhabútorunk hosszútávon szép maradjon, anyagtól függetlenül fontos, hogy ne használjunk a takarításához maró, vagy dörzsölő anyagokat. Még mielőtt elkészül a konyhabútorunk, még a tervezés során érdemes érdeklődnünk a konyhabútor szakértőnktől, hogy mivel lehet az adott anyagot tisztítani. Fontos, hogy speciálisan a konyhabútorunkhoz kifejlesztett, alkoholos tisztítót használjunk, mert az ecet és különböző súrolószerek kárt tehetnek bennük. Lehet, hogy egy-két alkalom után még nem látjuk, de hosszútávon a szemmel nem látható mikrosérülések már szemmel látható elváltozásokká alakulhatnak, így nem érdemes kockáztatnunk.

Egyedi konyhabútort szeretnél? Látogass el konyhastúdiónkba, ahol minden részletre kiterjedően megtervezzük, és akár 3 hét alatt beszereljük álmaid konyhabútorát. Konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést biztosítunk, de kész tervekre is szívesen adunk árajánlatot. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

 

 

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben