Mit érdemes, és mit nem érdemes ecettel tisztítanunk a konyhában?

Az ecet a takarításban újabb fénykorát éli, hiszen olcsó és környezetbarát anyag, aminek valóban erős tisztítóereje van. De mit érdemes, és mit nem érdemes ecettel tisztítani a konyhában? Őrizd meg hosszútávon eredeti állapotában a konyhabútorod, olvasd el cikkünket, mert nem minden felület szereti az ecetet!

 

Mit érdemes tisztítani ecettel?

 

Mikrohullámú sütő

Az ecet segíthet a makacs szennyeződések és szagok eltávolításában a mikrohullámú sütőből. Melegítsünk fel egy tál ecetes vizet a mikróban, majd töröljük át a belső felületeket. Az ecet párolgása meglazítja a makacs szennyeződéseket, így azokat könnyebben el tudod távolítani.

 

Hűtőszekrény

Az ecet antibakteriális tulajdonságai miatt kiválóan alkalmasak a hűtőszekrény tisztítására. Készítsünk egy ecetes, vizes oldatot, és töröljük át vele a belső felületeket. Az ecet segít a kellemetlen szagok eltávolításában is.

 

Mosogató és csaptelep

Az ecet hatékonyan eltávolítja a vízkövet és a makacs szennyeződéseket a mosogatóból és a csaptelepről. Öntsünk ecetet a problémás területekre, hagyjuk hatni egy ideig, majd dörzsöljük le.

 

Mosogatógép

Az ecet segíthet a mosogatógép szűrőjének és belső részeinek megtisztításában. Töltsünk egy üveg ecetet a mosogatógépbe, majd indítsuk el egy rövid ciklusban. Ez segít eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket és megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

 

Mit nem érdemes tisztítani ecettel?

 

Márvány és mészkő

Az ecet savas kémhatású, így károsíthatja a márvány és a mészkő felületeket. Ha ilyen anyagokból készült felületeket tisztítunk, kerüljük az ecet használatát, hogy elkerüljük a maradandó károsodást.

 

Alumínium

Az ecet reakcióba léphet az alumíniummal, ami fekete foltokat és károsodást eredményezhet. Kerüljük az ecet használatát az alumínium edények és felületek tisztításakor.

 

Gránit

A gránit egy porózus kőfelület, és az ecet savtartalma károsíthatja azt. Használjunk inkább kifejezetten gránit felületekre való tisztítószert ezek tisztításához.

 

Fémek

Az ecet reakcióba léphet bizonyos fémekkel – például a vasalatokkal, fogantyúkkal -, és korróziót okozhat. Kerüljük az ecet használatát a fémek tisztításakor, hogy megőrizzük azok eredeti állapotát.

 

Általánosságban maga a konyhabútor

Ahhoz, hogy konyhabútorunk hosszútávon szép maradjon, anyagtól függetlenül fontos, hogy ne használjunk a takarításához maró, vagy dörzsölő anyagokat. Még mielőtt elkészül a konyhabútorunk, még a tervezés során érdemes érdeklődnünk a konyhabútor szakértőnktől, hogy mivel lehet az adott anyagot tisztítani. Fontos, hogy speciálisan a konyhabútorunkhoz kifejlesztett, alkoholos tisztítót használjunk, mert az ecet és különböző súrolószerek kárt tehetnek bennük. Lehet, hogy egy-két alkalom után még nem látjuk, de hosszútávon a szemmel nem látható mikrosérülések már szemmel látható elváltozásokká alakulhatnak, így nem érdemes kockáztatnunk.

Egyedi konyhabútort szeretnél? Látogass el konyhastúdiónkba, ahol minden részletre kiterjedően megtervezzük, és akár 3 hét alatt beszereljük álmaid konyhabútorát. Konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést biztosítunk, de kész tervekre is szívesen adunk árajánlatot. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

 

 

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Miért fontos, hogy ne egyedül tervezd meg a konyhabútorod?

Már több olyan online felület van, ahol magunk is megtervezhetjük a konyhánk, de mi mégis úgy gondoljuk, hogy ezt érdemes inkább szakértőre bízni. Sokan érzik azt, hogy ez egy luxus, pedig vannak olyan cégek, amelyek már ingyenesen kínálják, egyedi konyhabútoraik...

bővebben
Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Így varázsolj légies konyhát az otthonodba!

Az „optikai tuning” elengedhetetlen eleme a kis konyhák tervezésének, de nagyobb alapterületű konyhák is tűnhetnek zsúfoltnak, ha nem figyelünk oda. Vegyük sorra azokat a dizájntrükköket, amiket érdemes bevetni, ha tágasabb és nyitottabb hatást szeretnénk elérni az...

bővebben