fbpx

Kis konyhát tervezel? Ezek az ötletek neked szólnak!

Egy kis konyha is lehet praktikus, okos tervezéssel minden olyan funkciót beleépíthetünk, amire szükségünk lehet. Néhány olyan ötletet gyűjtöttünk össze, ami jól jöhet, ha te is egy apró helyiséggel tudsz csak számolni.

Hallottál már a mini félszigetről?

Gyakran javasoljuk, hogy ha nincs is elegendő hely egy teljes szigetre, válasszunk helyette egy félszigetet. De van az úgy, hogy az sem fér el, a push-open megoldással működő asztalok pedig nem szimpatikusak. Íme egy mini félsziget, aminek több funkciója is van. Egyrészt elválasztja a nyitott konyhát a lakás többi részétől, másrészt, ha nem is sokkal, de megnöveli a munkafelületet. Ami viszont a legpraktikusabb része, az a három fiók, ami rengeteg plusz tárolókapacitást jelent.

Egy kis konyhában sok-sok fényre van szükség

Természetesen mindegy mekkora a konyha, minél több a fény, annál kellemesebb lesz a hangulata. A kisebb helyiségekben azonban ez fokozottan igaz.  Ezért van szükség rá, hogy a világítást a lehető legalaposabban tervezzük meg, és a dizájn kialakítása során elősegítsük a természetes és mesterséges fény terjedését. Ez megnyilvánulhat a világos – lehetőség szerint fehér – színválasztásban, a magasfényű frontok preferálásában, de az sem mindegy, hogy mennyire kelt légies hatást az egész enteriőr. Természetesen, ha kicsi a hely, akkor mindig felmerül, hogy plafonig érjenek a konyhaszekrények, de ez könnyedén eredményezhet raktárérzetet. Ilyenkor szoktuk javasolni, hogy nyitott polcos elemekkel kombináljuk a zárt szekrényeket, valamint az üvegajtós megoldások közbeiktatása is szóba jöhet, amelyek nagyon jól visszaverik a fényt.

Ha mindenképpen sötétebb színekre vágyunk

Ha mindenképpen ragaszkodunk a sötét színválasztáshoz, akkor javasoljuk a kéttónusú megoldást, amikor a felső és az alsó szekrénysor eltérő színben pompázik. A sötétebb színű bútorok mindenképpen el fogják nyelni a fényt, ezért érdemesebb ezeket a padló szintjén tartani, felülre pedig világosabb árnyalatokat választani.

Nyitott konyhák elválasztása

Nyitott konyhák esetében többféle megoldás áll rendelkezésünkre, hogy elszeparáljuk a különböző funkciójú tereket egymástól. Ilyen lehet a már fent említett félsziget vagy minisziget, de akár a padló mintázatával is játszhatunk. Ez a mintás csempe például tökéletesen elválasztja a konyhát a nappalitól, anélkül, hogy megbontaná az egyensúlyt.

Imádjuk a reggelizőpultokat

Ha a hely adottságai engedik, akkor a reggelizőpultot semmiképpen se hagyjuk ki a tervezésből. Egy gyorsabb étkezést itt is bármikor gond nélkül élvezhetünk, de a reggeli kávénkat is elfogyaszthatjuk itt a hírek olvasásával vagy egy jó könyv társaságában. Főzéskor, tálaláskor plusz munka / illetve rakodófelületként is szolgálhat, és az adottságoktól függően akár tároló funkciókra is használhatjuk.

Egy kis konyhát megtervezni nem egyszerű, rengeteg kreativitást igényel. Érdemes elgondolkodni a hagyományostól eltérő megoldásokon is, egy tapasztalt konyhatervező nagy segítséget tud ilyenkor nyújtani.

Amennyiben egyedi konyhabútor mellett döntöttél, keress minket bátran elérhetőségeinken! Munkatársaink megtervezik, és akár 3 héten belül megvalósítják álmaid konyhabútorát. Széleskörű garanciavállalásainknak köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy elégedett leszel a munkafolyamattal és az eredménnyel!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben