fbpx

GYIK: konyhai hátfalak

A konyhai hátfal kiválasztása éppolyan fontos döntés, mint magának a bútornak a megtervezése. Vannak funkcionális és dizájnszempontok is, amelyeket érdemes figyelembe vennünk. Összegyűjtöttünk néhány olyan kérdést, amit a leggyakrabban szoktatok feltenni nekünk.

Milyen anyagból legyen a konyhai hátfal?

A bőség zavarában nem is olyan könnyű választani. Mindenképpen kérjük ki a konyhabútor tervezőjének a véleményét, hiszen valószínű, hogy már rengeteg konyha tervezésénél vett részt, és olyan szempontokat is megvilágíthat, amelyekre nem is gondoltunk. Ha megtetszik egy anyag, akkor mindenképpen kérdezzünk rá, hogy hogyan lehet tisztítani, ugyanis ez az a rész a konyhában, ami biztosan minden egyes főzéskor be fog koszolódni. Fontos, hogy könnyű legyen tisztántartani, és ne károsítsa az anyagot, ha valami ráfröccsen. Próbáltál már például fehér fugából pörköltszaftot eltüntetni? Ne akard kipróbálni!

Tényleg nem ajánlott csempe hátfalat választani?

Ma már rengeteg gyönyörű csempe közül válogathatunk, bár az egyszerű metrócsempe is divatját éli. Nem véletlenül használják már nagyon régóta ezt a hátfalmegoldást, mivel nagyon tartós, és sérülés esetén könnyen cserélhető az adott terület. Azonban azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a fugázás miatt nem a legegyszerűbb tisztántartani. Vannak egyébként már ennél modernebb változatok, amikor ún. csempepótló hátfalat alkalmazunk, ami akár teljesen azt a hatást is biztosíthatja, mint az eredeti csempe, de sokkal könnyebb vele dolgozni és tisztítani.

A kőből készült hátlapok közül melyiket javasoljuk?

A természetes kövek közül a kvarc hátfalak a legegyszerűbben karban tarthatóak. Kicsi a valószínűsége a sérülésnek, tulajdonképpen karcálló anyagról beszélünk. Sokkal kevésbé sérülékeny, mint a márvány, és nem igényel olyan szintű karbantartást, mint a gránit. Tudtad, hogy a gránitból készült hátfalak és munkalapok éves szinten kezelést igényel? Mivel ez egy porózus kő, így tömítőanyag segítségével kell letárnunk a réseket.

Olcsó, tartós és szép megoldást keresek. Van ilyen?

A HPL dekor hátfalak alapját natúr fa forgácslap képezi, amit magas nyomáson laminált vízzáró dekorréteg fed. Igényes változatai gyönyörűek, képesek akár még a tömör fa, a kő és a kerámia látványát is visszaadni, viszont jóval kedvezőbb árfekvésben. A napi tisztántartása is egyszerű, a legkönnyebben tisztítható felületek egyike, ráadásul karcálló, tartós, kiváló minőségű anyagról beszélünk. Előszeretettel ajánljuk mi is az általunk tervezett konyhákhoz, ebben az anyagban biztosan nem fogsz csalódni.

3D panelekben gondolkodom, van-e valami hátránya?

A 3D panelek valóban gyönyörűek, nem véletlenül választják sokan nemcsak a konyhájukba, de a hálószobába, valamint a fürdőszobába is. Modern, exkluzív hatást tudunk elérni velük, viszont van azért hátulütőjük. A csodás dizájnt sajnos negatívan ellensúlyozza, hogy sokkal sérülékenyebbek, mint a hagyományos hátfalak, és gyakran előfordul az is, hogy nehezebben tisztíthatóak.

Hasznosnak találtad az írásunkat? Érdemes körülnézned a Mobilan Magazin többi cikke között, további inspirációkért pedig kövesd Facebook oldalunkat. Amennyiben egyedi konyhabútort szeretnél, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre elérhetőségeinken.

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben