fbpx

A 4 legnépszerűbb konyhai elrendezés

A konyha felújításakor számtalan tényezőt kell figyelembe vennünk. A legtöbben a dizájnnal kezdik, de nem szabad megfeledkeznünk a funkcionális tényezőkről sem. Ahhoz, hogy napi szinten kényelmes legyen itt sürögni-forogni, sütni, főzni, enni, mosogatni stb., gondosan meg kell tervezni a konyhád legoptimálisabb elrendezését. Most az 4 legnépszerűbb konyhai elrendezést mutatjuk be.

Egysoros konyha

 

Az egysoros konyha esetében a konyhabútor minden eleme egyetlen falon található. Akkor szokták ezt az elrendezést választani, amikor nagyon keskeny a hely, így más elrendezés nem jöhet szóba, illetve egy nyitott konyhában is jól tud mutatni. Ez utóbbi esetben gyakran párosul a konyhabútor egy konyhaszigettel, melybe számtalan funkciót tudunk beépíteni, így tökéletesítve a konyhai háromszöget. Hova nem ajánljuk? Nagyobb alapterületű térben nem ez lesz a legmegfelelőbb elrendezés, mert az egy sorban elhelyezkedő fontosabb funkciók – sütő, mosogató, hűtő stb. – nagyon távol kerülnének egymástól, ami kényelmetlenné teszi a mindennapi munkavégzést.

 

U-alakú konyha

 

Az U-alakú konyha nagy előnye, hogy egy kis forgolódással minden szinte karnyújtásnyira van tőled. Ha sok munkafelületre van szükséged, akkor ez egy nagyszerű választás lehet számodra. Fontos, hogy zárt térbe csak akkor válaszd, ha a falak megfelelő távolságra vannak egymástól, amennyiben túl szűkös lenne a közlekedés az U-alak két szára között, inkább az L-alakú vagy az egysoros elrendezést javasoljuk. Sokan nem is gondolnák, de nyitott konyhaként is elképzelhető ez az elrendezés, így szinte egy elkülönített kis helyiséget kapunk a térben, és az U-alak egyik szára akár még egy bárpultként vagy reggelizőként is funkcionálhat.

 

L-alakú konyha

 

Az L-alakú konyhai elrendezésben a konyhabútorunk a szoba két szomszédos falán helyezkedik el. Általában az L egyik szárán található a mosogató, a másik szárán pedig a főzőlap. Amennyiben ezt azt elrendezést választod, a konyhasziget beépítését mindenképpen érdemes megfontolnod. Ide a mérettől függően, reggeliző, tároló vagy egyéb funkciókat is beépíthetünk, mindenesetre az biztos, hogy plusz munkafelülethez is juthatunk általa. Ezen kívül egy konyhasziget összeköttetést jelent a derékszögben elhelyezkedő pultok között, amely így nagyban megkönnyíti a konyhában való munkavégzést.

 

Kétsoros konyha

 

A kétsoros konyhai elrendezés lényege, hogy a konyhabútor a helyiség két szemközti oldalán helyezkedik el. Itt kiemelten fontos a már korábban is emlegetett közlekedőnek a szélessége. Ha a szemközti falak túl közel esnek egymáshoz, akkor nem lesz elég helyünk jönni-menni, vagy kényelmesen kinyitni a sütőt, hűtőt, valamint a szekrényajtókat.

 

Hogy mi alapján döntsd el, hogy milyen elrendezés lesz az ideális számodra? Erről részletesen írtunk korábbi cikkünkben, de természetesen az alaprajz ismeretében és az igények felmérése után szakértőink is szívesen állnak a rendelkezésedre. Egyedi konyhabútoraink mellé ingyenes tervezést, sőt műszaki szaktanácsadást is biztosítunk! Ha megvannak az alap elképzeléseid, várunk szeretettel konyhastúdiónkba, kérj időpontot elérhetőségeinken!

 

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

5 tévhit a konyhabútorokkal kapcsolatosan

A konyhabútorok kiválasztása és tervezése fontos döntés, amely hosszú távon befolyásolja otthonunk funkcionalitását és esztétikáját. Számos tévhit kering azonban a konyhabútorokkal kapcsolatban, amelyek félrevezethetik a vásárlókat. Ebben a cikkben öt gyakori tévhitet...

bővebben
A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A fogantyúval ellátott konyhaszekrények előnyei

A konyhaszekrények tervezésekor számos döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják a konyha funkcionalitását és esztétikáját. Az egyik ilyen döntés a fogantyúk kérdése. A fogantyúval ellátott konyhaszekrények számos előnnyel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a...

bővebben