fbpx

5 gyönyörű és praktikus, kisméretű konyha

Ha kicsi a hely, nincs mit tenni, elő kell vennünk a legkreatívabb énünk, és megpróbálni minden fontos funkciót bezsúfolni a térbe. Persze fontos, hogy a végeredmény valójában ne keltsen zsúfolt érzetet. Ez a művelet szakember nélkül nem feltétlenül olyan egyszerű, és nagy valószínűséggel szabvány, áruházi bútorral nem is fogjuk tudni megoldani.

Egy félsziget csodákat tehet

Ez a konyha nem mondható nagy alapterületűnek, mégis minden megvan benne, amire szükséged lehet. Egy kis beugróban kapott helyet, aminek fontos alaptulajdonsága, hogy rendelkezik egy normál méretű ablakkal, ahonnan természetes fény árad a helyiségbe. Persze, mivel nem zárták le fallal a konyha bejáratát, így máshonnan is érkezhet fény, amire még a világítótesztek is rásegítenek. Ebben a konyhában a félsziget elképesztően sokat tesz hozzá a funkcionalitáshoz. Egyrész térelválasztóként funkcionál, másrészt étkezőként is használhatjuk, de ami még talán ezeknél is fontosabb, egy csomó munkafelületet nyertek vele. Ha megpróbáljuk elképzelni ezt a konyhát a félsziget nélkül, akkor láthatjuk, hogy szinte alig maradt volna szabad felület az ételek előkészítésére. A légies érzetre a polcos elemek beépítése is rátett egy lapáttal. Talán egy negatívumot emelnénk ki, az az alacsony hátfal, ha rajtunk múlik, mi biztosan a polcok aljáig vezettük volna, mert bár nagyon dizájnos így, de ha szeretnénk napi szinten főzni, akkor az a fehér falfelület biztosan nem fog túl sokáig épen maradni.

A kaméleon

Ez a nyitott konyha kaméleonként simul bele a környezetébe. Stílusában olyannyira passzol a nappalihoz, hogy ha nem látnánk a főzőlapot és a csapot, elsőre észre se vennénk. A konyhagépeket szuperül elrejtették zárt konyhaszekrények mögé, és a hátfal sem követi azt a tipikus konyhás vonalat. A félsziget egyszerű, de csodásan néz ki, még dísztárgyak is helyet kaptak a nappali felőli oldalán, ami tovább tompítja a konyhás érzetet.

Főzőfülke

A kis konyhás összeállításunkból nem maradhatott ki egy valóban aprócska „főzőfülke”, ami valóban nem egy családnak való, de a célnak megfelel. Van itt minden, amire egy egyszemélyes háztartásnak szüksége lehet, de ha főzni a szeretnénk, akkor az előkészületeket itt nem fogjuk tudni elvégezni. A vertikális teret tökéletesen kihasználták a plafonig érő szekrényekkel, amelyekben valószínű nem katonás rend uralkodik, hiszen rengeteg mindent kell elnyelniük. Összeségében a maximumot hozták ki ebből a valóban nem túl nagy térből.

Ha keskeny a helyiség

Ez a helyiség meglehetősen keskeny, ráadásul nem alkalmas amerikai konyhás nappali kialakítására. De szerencsére elegendő hely van ahhoz, hogy egy L-alakú konyha elférjen benne. Rendelkezésre áll egy nagyméretű ablak is, így a természetes fényforrást sem kell nélkülöznünk. Amit érdemes megfigyelni, hogy a felső szekrénysor zárt elemekből áll, de a raktárérzet elkerülése miatt üvegajtós szekrények is kerültek a kompozícióba. Egyszerű, szép, letisztult, jó lehet itt napi szinten főzőcskézni!

Konyhasarok a nappaliban

Nyitott konyha esetén a tér különböző funkcióit a padlóval is jelezhetjük. Ebben az esetben a padló és a hátfal megegyező mintázatú, ami nagyon feldobja ezt az egyszerű konyhabútort. A félsziget itt is hasonló funkciókat tölt be, mint a korábban bemutatott konyha esetében, szinte U-alakú konyhát varázsol az L-alakú elrendezésből. A fogantyú nélküli konyhaszekrények a fehér és a fa kombinációjával nagyon letisztultak, a mintás kiegészítő elemek viszont igazán különlegessé teszik az enteriőrt.

 

A kis konyha tervezése nagy körültekintést, precíz tervezést igényel, hogy a rendelkezésre álló térből a lehető legtöbbet hozhassuk ki. Nagyon ritka eset, hogy egyedi, méretre készült bútorok nélkül igazán jó megoldás szülessen. Amennyiben szeretnél profi segítséget kérni, keresd bátran a Mobilan munkatársait, akik megtervezik és akár 3-4 héten belül megvalósítják álmaid konyhabútorát! Minőségi anyagok, 10 év termékgarancia, több évtizedes tapasztalat, expressz szállítás. Kell ennél több? Kérdj időpontot elérhetőségeinken!

Foglalj időpontot!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyesen a Te konyhádról beszéljünk!

+36 1 299-0990

Megtervezzük, és akár 3-4 hét alatt megvalósítjuk álmaid konyhabútorát!

Ez is érdekelhet:

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az üveg hátfal előnyei és hátrányai

Az otthonunk szívében, a konyhában mindig is fontos szerepet játszott a design és a funkcionalitás tökéletes egyensúlya. Az utóbbi években az üveg hátfalak egyre népszerűbb megoldássá váltak a modern konyhák tervezésekor. Ám mik a valódi előnyei és hátrányai ennek az...

bővebben
Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Kisméretű U-alakú konyhabútoraink

Az U-alakú elrendezés lényege, hogy a konyha kialakítása 3 szomszédos falon történik. Nagyobb helyiségekben viszonylag gyakori ez az elrendezés, mi most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan oldottuk meg egy-egy esetben mindezt kisebb alapterületen. Ez a konyhabútor...

bővebben
A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

A HPL dekor konyhai munkalapok előnyei és hátrányai

Amikor a konyhai munkalap kiválasztásáról van szó, számos tényezőt kell figyelembe venni. Ilyen például az esztétikai megjelenés, a tartósság, és hogy könnyen kezelhető legyen. Az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb anyag a HPL (High Pressure Laminate) dekor...

bővebben